HAYATIN GERÇEĞİ |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
merya
ASİ Gold Üye
Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2009 Konum: şiir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
Alıntı Cevapla
Konu: HAYATIN GERÇEĞİGönderim Zamanı: 25 Temmuz 2010 Saat 17:32 |
|
Gerçek bir öyküdür 65 yılarından köyden şehre göç eden ailem şehirde yaşamaya başlamıştı ordada olmamıştı başka iş çıkınca ailem kasabaya yerleşti köyde yaşayan birde amcam vardı askerliğini yapmış bize gelir ara sıra kalırdı amcam çok ama cok yakışıklı mavi gözlü sarı saçlı idi bütün kızlar onun peşindeydi ailem amcama iyi bir aile kızı bakıyorlardı ama amcam alt katımızda oturan emineye gönlünü kaptırmıştı babam olmaz dedikce amcam vazgeçmiyordu emine hasta bir kızdı gizli gizli buluşuyorlardı ve amcam emineyi kaçırdı mecburen evlendiler amcam almanyaya yazılmıştı ve çıktı çok geçmedi almanyaya gitti. 5yıl aradan sonra amcam türkiye ye geldi bizede hediyeler getirdi. ne çok sevinmiştik. birde araba almıştı son model bizi gezdirdi çok güzel zaman geçirdik. tekrar döndü ikinci ve ücüncü gelişinde kendine ev yaptırdı parası pulu her şeyi olmuş tu ama amcam içki denen illetede tululmıştu her gelişimde daha fazla içiyordu babam ne söylerse itiraz ediyor. ve vazgeçmiyordu birde oğlu olmuştu eşi eminede daha fazla hastalığı ilerlemişti çok geçmedi eşinni kaybatti amcam iyice ayyaş olmuştu sonra uzun bir zaman gelmedi babamlada selamı sabahıda kesti bizlede evlendik birdaha görmedik onu uzun bir zaman geçti duydum temeli dönmüş amam içki kadına bütün servetini bitirmiş ortada kalmıştı genede içmekten vaz gemiyormuş artık kimse ona selam sebah etmiyormuş. çok üzüldüm her zaman ona dua etmekten vaz geçmedim. bir gün yine ailemi ziyarete gitmiştim ki karşıda biri geliyor içimden geçiriyorum nedakarda amcama benziyor diye tam yanıma geldi bana doğru baktı bende baktım durksadık bana kızım sen değilmisinde di evet ewlini öptüm nasılsın dedim çok ihtiyarlamıştı amcam nerde kalıyorsun dedim amcama huzur evinde kaldığını söyledi ziyaretime gel dedi ama amcamda hiç içkili bir hal yoktu çok şaşırdım birdaha ki gitmemde babama söyledim amcamla karşılaştığımı amcan huzur evine gidince çok değişti kızım dedi tövbe etti içkiyide bıraktı kuran okumayıda öğrendi dedi nasıl sevindiğimi anlatamam çok yakın bir zamanda amcamı kaybettik bikere bile ziyaretine gidemediğim için çok üzgünüm cenazesine gitim Allah bana dönenleri affederim diyor. nail olanlardan oluruz
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |